Arcadabloggen

Följ med bakom kulisserna på Högskolan Arcada i Helsingfors
Header

Grönt på båda sidorna staketet

10.09.2013 13:57 | Skriven av Arcada i Alumn

I alumnstafetten läser du om livet efter att du vandrat ut genom högskolans portar. Alumner turas om att dela med sig om arbetslivet, gamla minnen eller bara några tankar för dagen.

Jag har hört många utexaminerade som blickar tillbaka på studielivet med en suck. Tiden som kännetecknades av sena morgnar, fester, intressanta kurser och diskussioner. Oj så allt var lätt då! Förstås kunde det vara tufft emellanåt men tyngre är det nu i arbetslivet – längre dagar, krav, ansvar… Pengar finns men var är fritiden?

På andra sidan staketet står studerandena som klagar över studielivet, hur tungt det är med alla kurser, med ekonomin och att få allt att gå ihop. De längtar efter att få pappren i handen, att få börja jobba och tjäna pengar. De längtar efter att ha pengar att leva livet med.

Ofta längtar vi tillbaka till det förflutna eller efter det vi inte ännu har. Studietiden och arbetslivet har ändå både för- och nackdelar. Om vi ständigt längtar tillbaka eller önskar vrida klockan framåt, går vi miste om det vi har just nu. Genom att ta vara på de fördelar vår rådande situation erbjuder, säkrar vi att vi inte ångrar någonting i framtiden. Njut av att studera! Njut av ditt jobb!

Ta vara på just denna stund oberoende var du befinner dig!

/Christel Isberg, Socionom högre YH 2013

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.