Arcadabloggen

Följ med bakom kulisserna på Högskolan Arcada i Helsingfors
Header

Äntligen interne… page loading.

14.10.2013 15:55 | Skriven av Arcada i Studieliv

Projektet NSSE står inför en konceptuell förändring och nu bär det av för en tio-dagars intensivkurs i Johannesburg, Sydafrika. Med på resan är två Online Media-studenter från Arcada och två Soc&kom-studenter från Helsingfors Universitet. 

Var ska man börja?

Det var ju inte riktigt meningen att det skulle ta så här länge att koppla upp sig på internet och börja peppra denna blogg med bilder av oss när vi svettas, jobbar, umgås, upplever och lever livet här på andra sidan jorden.

Så jag måste väl till en början berätta att internetet i Johannesburg rent ut sagt kryper långsammare än en sköldpadda i en bakåtgående rulltrappa. Våra (vi finländares) ögon ploppade nästan ur skallen på oss när vi såg att alla datorer i filmskolan AFDA är splitternya Mac-datorer, och nu pratar jag inte om ett litet antal datorer. Jag antar att det är bra att ha snabba datorer vid klippning och redigering av film m.m, men när det gäller att dela filer, ladda upp bilder, leta upp något på internet, eller bara chatta på facebook så tar det evigheters evigheter.

Gissa om det kändes löjligt att stå och vänta på ett hackande youtube-klipp första skoldagen när vi kursdeltagare skulle ha individuella presentationer med inkluderade videoklipp.

Ni undrar säkert vad MITT första intryck var av Syd-Afrika, eller Johannesburg. Mitt svar vore; det rena golvet i terminalen på flygplatsen. Det var glasartat. På riktigt.

Resten av de första dagarna gick snabbt förbi med suddiga minnen av en massa intryck, upplevelser och okända miljöer. T.o.m de två killarna från Cape Town gned sig i ögonen redan vid sju tiden de första kvällarna, trots att deras miljöombyte inte var så värst stort.

/Malin

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.