Arcadabloggen

Följ med bakom kulisserna på Högskolan Arcada i Helsingfors
Header

Benjamin är Finlands enda Prezi-ambassadör

14.11.2013 14:02 | Skriven av Arcada i Arbetspraktik | Studieliv

För många av oss här på Arcada är Benjamin Holm ett bekant ansikte. Men få vet kanske att Benjamin, som till vardags studerar turism, är Finlands enda Preziambassadör. Med hjälp av Prezi bygger du snygga och mer visuella presentationer, en kunskap som Benjamin nu gärna vill dela med sig av till oss alla.

– Första gången jag hörde talas om Prezi var 2011 när jag började studera på Arcada. I en kurs fick vi bekanta oss med olika verktyg, och jag fastande genast för det visuella sättet att presentera, förklarar Benjamin Holm.
I april tidigare detta år såg han att Prezi i San Fransisco sökte ambassadörer i högskolor och univerisitet med uppgiften att hjälpa till att utbilda studenter i hur man använder verktyget.
– Jag jobbade flera dagar med att sätta ihop min CV, en så kallad Prezumé, och efter en månad fick jag kallelse till intervju, berättar Benjamin.
I dag är han Finlands enda Preziambassadör, och Arcada därmed Finlands enda Prezi-högskola. Han får ingen lön för sitt arbete, men deltar varje månad i Prezis-webbseminarier och kommer om ett år, när samarbetet avslutas, att få ta emot ett letter of recommendation från Prezi.

Under hösten och våren kommer Benjamin också att hålla workshopar för studenter och personal vid Arcada som är intresserade av att lära sig mer om Prezi.
– Dessutom samarbetar jag redan nu med företagsekonomistudenterna inför deras företagspresentationer och ska även lära 40 studenter använda verktyget inför ett samarbete med Fazer som avslutas i december, säger Benjamin.

Mer information om de kommande workshoparna kommer senare, så håll utkik. Dessutom medverkar Benjamin på Arcadas rekrymässa My Future Work den 21 januari, där han lär ut hur man skapar en CV med hjälp av en Prezi-presentation.

Intresserad av att se en Prezi-presentation? Klicka här för att se en presentation som Benjamin och hans tre studiekompisar gjort i en kurs för marknadsföring på Arcada.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.