Arcadabloggen

Följ med bakom kulisserna på Högskolan Arcada i Helsingfors
Header

Let’s go!

29.08.2013 12.46 | Skriven av Arcada i Studieliv - (Kommentarer inaktiverade för Let’s go!)

Anne Lindgren studerar fysioterapi för andra året på Arcada. Hon bloggar om hur det är att studera som lite äldre och om hur hon försöker förverkliga nya och gamla drömmar.

Höstens målsättningar gällande studier och hälsa är:

1. Gör alla studierelaterade uppgifter så snabbt som möjligt och på dagtid mellan föreläsningar. På kvällen fungerar det inte att studera hemma med två barn under 5 år och en sambo som ofta jobbar kväll (acceptera detta faktum).

2. Gå igenom anatomikompendiet från förra året före studierna börjar (jag har ju glömt allt)

3. Öva till simtestet som jag missade på våren, speciellt dykningen 10 meter framåt och boxering 50 m (I can do it).

4. Jobba en helg i månaden och försöka tajma det då min sambo jobbar så att hela familjen är tillsammans någongång (tacka snälla mor- och farföräldrar för att det ställer upp).

5. Sök stipendier mot slutet av hösten då mitt studestöd tar slut i februari (kan jag månne söka om förelägning till Fpa? – måste kolla upp det).

6. Spring 2-3 gånger i veckan + 1-2 gympass i veckan. Försök få en rutin i att ha en kväll som är min  jumppakväll (försök fixa med barnvakt då Dannis jobbturer varierar och allt som oftas är kvällstid) och baka springturerna in i kommunikationen mellan hem och skola.

7. Blogga både här och på Livslångt letande, men låt det aldrig bli ett måste eller stress – bara terapi!

8. Lek med barnen varje kväll (även om det bara är en kort stund) och var totalt närvarande under leken (ingen dator, tfn eller platta i närheten).

9. En datenight i månaden är väl ändå möjligt, eller hur?

10. En tjejträff i månaden är väl ändå möjligt, eller hur?

En viktig dag…

29.08.2013 10.20 | Skriven av Arcada i Studieliv - (Kommentarer inaktiverade för En viktig dag…)

Hundratals nya studenter väller in i högskolan – korridorerna som varit tysta under sommarmånaderna vaknar till liv. Startskottet för det nya läsåret har gått. Det är introduktionsdagar för nya studenter på Arcada och vårt campus i Arabiastranden fylls av liv och rörelse igen efter sommarlovet. Kan man vara annat än glad och dra på smilbanden när man ser de nya studenterna från när och fjärran samlas? Svaret är ett klart nej – visst är det roligt att korridorerna i Arcadahuset åter igen fylls av sorl och förväntan.

Jag och mina kollegor står och blickar ut över massan av nya studenter, som samlats på Stora torget. Äldre studenter som tutorer välkomnar glatt de nya studenterna och guidar dem runt på campus. Vi konstaterar samstämmigt – vilken viktig dag! Den här dagen innebär starten på studielivet och den framtida yrkeskarriären. De här nya studenterna har gjort ett viktigt val i livet, och tar nu ett steg mot vad de vill bli när de blir stora – här är de, de framtida kunniga proffsen. Jag är glad och stolt över att de valt just vår högskola för att hitta den egna vägen i yrkeslivet och för att utforska livet.

De nya studenterna har en spännande tid framför sig med allt vad studier och studieliv innebär. Jag hör hur en äldre student hälsar på en bekant nykomling och frågar henne hur det känns att börja studera?
– Pirrigt och roligt, svarar hon glatt. Och tillägger ”jag är säker på att det blir bra”.
Det låter som en positiv start på studielivet. Jag önskar alla Arcadastudenter lycka och framgång i studierna!

/Gunilla