Arcadabloggen

Följ med bakom kulisserna på Högskolan Arcada i Helsingfors
Header

Nätverkande och sociala medier

04.04.2014 09:59 | Skriven av Arcada i Alumn | Entreprenörskap

johanna3

Nätverk, nätverk, nätverk. Det är ett av nyckelorden i dagens business. Mycket av nätverkandet sker ju på sociala medier. Jag använder mig av Facebook, Instagram, Linked-In och Twitter och jag märker att mitt intresse för Twitter växer i takt med att mitt intresse för Facebook minskar. Men hur långt kommer man egentligen med att nätverka på social media?

Under helgen besökte jag Leipzig bokmässa som fungerade som startskott för Finland som är temaland på en av världens största bokmässor i Frankfurt senare i år. Jag fungerade som moderator för två diskussioner och jobbade med att lobba för BY-utställningen som är inbjuden till bokmässan i Frankfurt. Mail, Facebook, Instagram etc. i all ära, men att konkret träffa folk är nog guld värt! Hela projektet tog stora kliv framåt bara för att jag fick träffa nyckelpersoner som sitter på för projektet avgörande positioner. På det här sättet har mina bästa kontakter skapats. Jag har träffat bra personer på en fest eller över en kopp kaffe. Sedan har sociala medier hjälp mig att upprätthålla kontakterna.

Hur jobbar ni med social media för att etablera kontakter? Och hur nätverkar ni? Har ni några bra tips på hur man kan nätverka via social media?

/Johanna

Johanna Stenback är en entreprenör och Arcadaalumn som njuter av att få bestämma själv över sina dagar i med- och motgång. Hon bloggar om höga ambitioner, livet som kulturentreprenör, ledarskap och coola basister.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.